Monday, 11 March 2013

diisytiharkan

.....en suami dikategorikan sebagai pesakit darah tinggi...huwaaaaaaa....sblm2 ni check blood pressure (bp) doc warning kat boarder jer..sipi2 nak masuk kategori hypertension ..smlm pening teruk siap nak muntah aku paksakan juga ke klinik..amik kawww doc check 154/105...dan2 tu jugak doc bg ubat hypertension sebiji utk dia telan...siap doc tu cakap bini tak jaga kaaa??? dush..dush...

arini patut kena repeat amik bp lg...pasni kena pantang yg masin2...yg lemak2...ooo ye smlm teruk tu sbb byk mkn daging..pg aku wat sarapan spaghetti daging, tghari makan kenduri yg lauk daging..bkn main seronok tgk en suami makan lauk kena sangattt...blik tu mmg kena sangat la...da rehat, tidur pun xhilang2 peningnyer..moralnya jaga lah pemakanan sblm penyakit menyerang..dgn aku anak beranak kena pantang makan pasni..huhuhu..satu nikmat dah ditarik..

4 comments:

zlaa said...

Farah,

Muda lagi Zul.. Tak patut betui Dr tu no.. kita pula disalahkan..:)

Pakdin pun kena jaga makan juga baru ni, kolestral tinggi. Dah kena pantang makanan bersantan. huhu..

kak cahaya said...

aduuushh..bini x jaga ka?..hehe
pasni tak merasa lg la kari2 bila g umah ko..x pe la..pasni singgah2 je la..x yah mkn2..hehe
kot2 dia tention study tak farah
psssttt memula tu aku igt ko nk istihar buat kad merah lg..kelam kabut baca..rupa2ny bukak buku tiga 5 utk encik zol

zafwah said...

k.zlaa...muda tak la muda sgt dah kak..sign tua dah menjelma dah ni..rambut putih dah timbul2...hihihi

kak yati...woiiittt...aku tak sanggup dah nk pi klinik every month cek kencing cek darah segala utk isi buku merah tu...yg pasti kari tetap kari..cumanya tak la se kick kari org sihat..kari org sakit lite2 jek..huhuhu

Anonymous said...

Farah,
Ingatkan nak isytihar yg ke lima! Hadoiiii..... Macam tu lah bila dah tua. Tapi banyak orang tua sihat jugak.

K nas